Maker Wicky-limonade praat met Fransen over overname

Print
Maker Wicky-limonade praat met Fransen over overname

Afbeelding: Refresco

Sap- en frisdrankbottelaar Refresco onderhandelt met de Franse investeerder PAI Partners over een overname. Dat heeft de maker van onder meer Wicky-limonade gisteren gemeld na het sluiten van de beurs.

Het Rotterdamse bedrijf heeft twee vestigingen in Limburg; in Sittard en Hoensbroek. In Sittard kocht Refresco in maart 2016 blikjesafvuller DIS, voor 72 miljoen euro. DIS is jaarlijks goed voor 900 miljoen blikjes fris- en energiedrank, bier en sap. In Hoensbroek worden met name kleinere formaten PET-flessen afgevuld en verpakt.

Roompot
PAI heeft al langer interesse in Refresco. De investeerder, onder meer eigenaar van Roompot Vakanties,  legde onlangs een voorstel van 1,6 miljard euro op tafel. Daarna is er contact geweest tussen de Fransen en Refresco. Die gesprekken zijn aanleiding geweest om nu echt in onderhandeling te gaan. Nadere mededelingen volgen „als en wanneer dat nodig is”, aldus Refresco.

Omzet
Refresco produceerde vorig jaar 6,5 miljard liter sap en frisdrank. De omzet kwam in 2016 uit op zo'n 2,1 miljard euro, het bedrijf boekte een nettowinst van 82 miljoen euro. 

PAI Partners heeft kantoren in Parijs, Londen, Luxemburg, Madrid, Milaan, München, New York en Stockholm. De waarde van de bezittingen van PAI bedraagt 7,1 miljard euro. De gezamenlijke jaaromzet van alle bedrijven waar het bedrijf geld heeft zitten, is ongeveer 14 miljard euro. Bij die bedrijven werken in totaal ongeveer 75.000 mensen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →