Limburger kweekte wiet in België voor 'betere samenleving'

Print
Limburger kweekte wiet in België voor 'betere samenleving'

Afbeelding: iStock

Een 44-jarige Maastrichtenaar moet twee jaar de cel in omdat hij samen met zijn 59-jarige ex-vriendin uit het Belgische Tongeren hennepplantjes kweekte.

De man probeerde de Belgische rechter woensdag met enige arrogantie te overtuigen. "Ik maakte er cannabisolie van, als geneesmiddel voor zieke mensen".

Uitleg
De Maastrichtenaar moest in september, samen met zijn ex-vriendin, tekst en uitleg geven over de 140 plantjes die de politie eerder in zijn huurwoning in Wellen aantrof. De man pleitte voor een vrij gebruik van de drugs in een medisch kader.

Ergernis
Hij kweekte de planten naar eigen zeggen voor een betere samenleving. "Cannabis is een heel goed product", verklaarde hij geërgerd toen de rechter hem ondervroeg. "Ik maakte er olie van. MS-patiënten kunnen die als pijnstiller gebruiken. Ik kweekte voor mensen met een ziekte en de stroom betaalde ik netjes. Overschotjes verkocht ik wel in een growshop want het is toch logisch dat ik uit de kosten moest komen?"

40.000 euro
Volgens de aanklager zou de man een winst hebben gemaakt van meer dan 40.000 euro, een bedrag dat de Limburger in lachen deed uitbarsten. "Diegene die dat berekend heeft weet er niets van!" Toch zal hij het geldbedrag moeten ophoesten, besliste de rechter.

De vriendin van de man kreeg een werkstraf van 200 uur. Verder moeten de twee ook een geldboete van 6.000 euro betalen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →