Video - Wilde zwijnen vallen hond aan

Print
Video - Wilde zwijnen vallen hond aan

Afbeelding: Dumpert

Valkenburg / Walem - Op filmpjessite Dumpert is woensdag een filmpje geplaatst waarop te zien is hoe wilde zwijnen een hond aanvallen.

Volgens de filmpjessite is de video afkomstig uit Valkenburg. Alfred Melissen van de Faunabeheereenheid Limburg vraagt zich af of het filmpje wel in Limburg is opgenomen. "Ik heb deze beelden al een maand geleden zien voorbijkomen. Volgens mij is dit niet eens in Nederland. 

Te zien is hoe het baasje van de hond in een boom zit terwijl de zwijnen achter de viervoeter aanrennen. Een stuk of acht van de wilde dieren krijgen de hond uiteindelijk te pakken. Als de filmer harde geluiden maakt gaan de zwijnen er weer vandoor.

"De hond heeft het er heelhuids van af gebracht", staat te lezen onder het filmpje.

Wilde zwijnen zorgen de afgelopen jaren vaker voor overlast in het Heuvelland. Eerder werd bij Valkenburg ook al een hond aangevallen. Ook in het verkeer vormen de dieren een gevaar.

Lees ook: Jagers krijgen nachtkijkers van provincie in strijd tegen everzwijnen

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →