OM: geen strafbare feiten rond Magisch Maastricht

Print
OM: geen strafbare feiten rond Magisch Maastricht

Magisch Maastricht, de kerstmarkt op het Vrijthof. Afbeelding: Novum Regiofoto

Er komt geen strafrechtelijk onderzoek naar bedrog bij de aanbesteding van kerstfestijn Magisch Maastricht. Het openbaar ministerie ziet na bestudering van de aangifte van een verliezende partij geen reden voor vervolging.

Die bestudering heeft "niet geleid tot een verdenking van een strafbaar feit”, laat een woordvoerder van het OM weten. Er volgt dus geen vervolging.

Advocaat Richard Wagemans had in september namens een verliezende partij bij de aanbesteding – het bedrijf van zijn zoon Drawingboard BV - aangifte gedaan tegen elf personen.

Criminele organisatie
Die zouden een criminele organisatie hebben gevormd met als doel via vals spel de organisatie van het kerstfestijn binnen te slepen. De stichting Winterevents won, maar heimelijk zouden ook Maastrichtenaar Maurice Schoenmaeckers en twee partners nauw bij de organisatie betrokken zijn.

Leers
De aangifte richtte zich tegen de vijf hierbij betrokken personen, maar ook tegen oud-burgemeester Gerd Leers die Schoenmaeckers en zijn compagnons zou ondersteunen. En verder onder meer tegen twee gemeenteambtenaren die tijdens de aanbesteding tegen de regels in contact zouden hebben gehad met Winterevents.

Het OM ziet echter geen bewijs voor deze beschuldigingen. Wagemans stelt daar tegenover een "panklare zaak” te hebben aangeleverd. Hij gaat het besluit van het OM aanvechten bij het gerechtshof om zo alsnog vervolging af te dwingen.

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →