Zanger Gord Downie (53) van Tragically Hip overleden

Print
Zanger Gord Downie (53) van Tragically Hip overleden

Gord Downie Afbeelding: ANP

Gord Downie, de leadzanger van de fameuze Canadese rockband The Tragically Hip, is op 53-jarige leeftijd overleden. De zanger kreeg in december 2015 te horen dat hij een hersentumor had. Hij stierf dinsdagavond in familiekring.

Downie wordt algemeen beschouwd als een van de beste Canadese liedjesschrijvers. The Tragically Hip bestaat al sinds 1984. De populaire band, waarvan de overleden zanger 'het gezicht' was, heeft diverse prijzen gewonnen. De charismatische Downie vertolkte de songs die niet alleen over liefde gingen, maar ook over onderwerpen als cultuur, kleine steden en hockey. De band stond eerder ook op Pinkpop.

Premier
De dood van de artiest bracht rouw in heel Canada. Premier Justin Trudeau vertelde met tranen in de ogen dat hij inspiratie en kracht van de muzikant had gekregen. "We zijn een minder land zonder Gord Downie onder ons'', vertelde hij. In augustus vorig jaar stapte Trudeau nog als eerbetoon het podium op tijdens het laatste optreden van Downie. Dat concert werd rechtstreeks uitgezonden in Canada.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →