Zanger Gord Downie (53) van Tragically Hip overleden

Print
Zanger Gord Downie (53) van Tragically Hip overleden

Gord Downie Afbeelding: ANP

Gord Downie, de leadzanger van de fameuze Canadese rockband The Tragically Hip, is op 53-jarige leeftijd overleden. De zanger kreeg in december 2015 te horen dat hij een hersentumor had. Hij stierf dinsdagavond in familiekring.

Downie wordt algemeen beschouwd als een van de beste Canadese liedjesschrijvers. The Tragically Hip bestaat al sinds 1984. De populaire band, waarvan de overleden zanger 'het gezicht' was, heeft diverse prijzen gewonnen. De charismatische Downie vertolkte de songs die niet alleen over liefde gingen, maar ook over onderwerpen als cultuur, kleine steden en hockey. De band stond eerder ook op Pinkpop.

Premier
De dood van de artiest bracht rouw in heel Canada. Premier Justin Trudeau vertelde met tranen in de ogen dat hij inspiratie en kracht van de muzikant had gekregen. "We zijn een minder land zonder Gord Downie onder ons'', vertelde hij. In augustus vorig jaar stapte Trudeau nog als eerbetoon het podium op tijdens het laatste optreden van Downie. Dat concert werd rechtstreeks uitgezonden in Canada.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen