Ruzie in SP Venray over afstaan vergoeding aan partijkas

Print
Ruzie in SP Venray over afstaan vergoeding aan partijkas

Afbeelding: ANP

Het Venrayse SP-raadslid Wim Schellen ligt in de clinch met de partij over het afstaan van een deel van de raadsvergoeding aan de landelijke partijkas.

Dit afdrachtsysteem heeft volgens Schellen onredelijke gevolgen voor de portemonnee van zijn zieke vrouw. De hoogte van de eigen bijdrage die zij voor de zorg moet betalen is namelijk mede gebaseerd op de raadsvergoeding van haar man. Terwijl een deel van die vergoeding in de partijkas verdwijnt. "Ze maken winst over de rug van de partner van een SP-lid", zegt Schellen.

Onderbouwing
SP-afdelingsvoorzitter Ronald van Hal bevestigt dat er een conflict is over de centen. De SP weigert over de brug te komen omdat Schellen een compensatieverzoek niet onderbouwt. Schellen bevestigt dat hij inzage in zijn belastingaangifte te ver vindt gaan.

Schellen, 3,5 jaar raadslid, stapt na maart 2018 uit de raad, of het conflict nu wel of niet uit de wereld wordt geholpen. Schellen, stapt niet uit zichzelf op als het conflict niet uit de wereld wordt geholpen. Als de SP hem royeert, blijft Schellen tot maart 2018 in de raad. Hij doet niet meer mee aan de verkiezingen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →