Vierde verdachte opgepakt in zaak rond mislukte helikopterkaping

Print
Vierde verdachte opgepakt in zaak rond mislukte helikopterkaping

Eén van de verdachten werd vorige week opgepakt in Roosteren. Afbeelding: ANP

Er is een vierde verdachte opgepakt voor betrokkenheid bij de mislukte poging om een Amsterdamse crimineel te bevrijden uit de gevangenis in Roermond.

Dat heeft het Openbaar Ministerie in Amsterdam donderdagochtend bevestigd. 

Beperkingen
Vorige week woensdag werden er al drie verdachten opgepakt in de geruchtmakende zaak. Wanneer de vierde verdachte precies werd gearresteerd, is niet duidelijk. Alle verdachten zitten in volledige beperkingen, wat betekent dat ze alleen contact mogen hebben met hun advocaat. 

Benaouf A.
De eerste drie verdachten werden vorige week woensdag al opgepakt. Ze waren volgens justitie van plan een helikopter te kapen op vliegveld Kempen om daarmee Benaouf A., een spil in de Amsterdamse mocromaffia, te bevrijden uit de gevangenis in Roermond.

Lees ook: Hoe de politie een spectaculaire ontsnappingspoging wist te voorkomen

De politie had lucht gekregen van de plannen en was één verdachte al op de luchthaven te slim af. De receptionist die daar stond te wachten bleek geen medewerker, maar een rechercheur. Even later stond het arrestatieteam op de stoep.

Roosteren
De politie-actie leidde ook naar Roosteren, waar twee verdachten aan de politie probeerden te ontkomen. Eén van hen werd op zijn vlucht voor de politie doodgeschoten. De derde verdachte werd later die middag door een arrestatieteam in Maarheeze opgepakt. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →