Politie nodigt VVV-supporters uit op bureau

Print
Politie nodigt VVV-supporters uit op bureau

Afbeelding: ANP Pro Shots

De politie gaat een aantal supporters van de Venlose voetbalclub VVV vragen om naar het politiebureau te komen om een verklaring af te leggen over recente racistische uitingen.

Een woordvoerder bevestigt donderdag berichtgeving hierover door Omroep Brabant. Tijdens de wedstrijd tegen PSV werden zondag donkere spelers van de Eindhovense club uitgescholden en er klonken oerwoudgeluiden.

Televisiebeelden
De politie kon niet zeggen hoeveel mensen een uitnodiging krijgen om zich op het bureau te melden. Aan de supporters wordt gevraagd een verklaring af te leggen over hun eigen gedrag of dat van anderen in het stadion. De supporters die gevraagd zijn een verklaring te geven, zijn geïdentificeerd na bestudering van televisiebeelden. De verklaringen worden meegenomen in het onderzoek naar de kwestie, dat nog steeds loopt.

Maandag werd bekend dat de supporters die zich schuldig hebben gemaakt aan wangedrag waarschijnlijk een stadionverbod krijgen. Dinsdag distantieerde de fanclub van VVV zich van de racistische uitingen.