Verhaegh en co moeten verplicht tanden poetsen van trainer

Print
Verhaegh en co moeten verplicht tanden poetsen van trainer

Afbeelding: EPA/Sascha Steinbach

Sinds Paul Verhaegh deze zomer zijn vertrouwde FC Augsburg inruilde voor VfL Wolfsburg is hij al toe aan zijn tweede trainer.

Nadat Andries Jonker vorige maand de laan uit werd gestuurd, nam Zwitser Martin Schmidt het roer over bij de Duitse industrieclub. 

Zuur
Het zal voor Verhaegh en zijn Nederlandse teamgenoten Bruma en Bazoer even wennen zijn geweest. Zeker omdat hun nieuwe coach er eigenaardige trainingsmethoden op na houdt. Zo moeten alle spelers van Wolfsburg voortaan na de wedstrijd verplicht hun tanden poetsen. "Wanneer je volledig uitgeput bent, verzuurt je lijf", legt Schmidt uit aan voetbalblad Kicker. "Dat zuur trekt in het bloed en kan invloed hebben op de duur van je herstel. Door je tanden te poetsen wordt er minder zuur aangemaakt."

Heuvels
En daar blijft het niet bij. De spelers van die Wölfe moeten ook verplicht heuvels op rennen om aan hun snelheid te werken. "Absoluut nodig in het voetbal", meent Schmidt. 

In het voetbal van Wolfsburg zit overigens nog niet bepaald een stijgende lijn. Sinds Schmidt de scepter zwaait speelde de ploeg drie keer op rij gelijk. Zijn team staat op de veertiende plaats in de Bundesliga.