Landgraaf in de fout met publicatie over herindeling

Print
Landgraaf in de fout met publicatie over herindeling

Afbeelding: De Limburger

De gemeente Landgraaf heeft met een publicatie over de herindeling met Heerlen gezondigd tegen de eisen van objectiviteit.

Dat heeft de referendumcommissie, die moet toezien op een correct verloop van de volksraadpleging op 22 november, aan het gemeentebestuur laten weten.

Reactie
De gemeente plaatste in een weekblad een reactie op het besluit van de ministerraad om het herindelingsvoorstel Landgraaf-Heerlen door te sturen naar de Raad van State. Daaronder stond een stuk van de coalitiepartijen GBBL, CDA en Pro Landgraaf waarin gepleit wordt voor een zelfstandig Landgraaf.

Misverstanden
De referendumcommissie vindt dat de uiting van de drie partijen op een andere pagina geplaatst had moeten worden. ‘Dit om mogelijke misverstanden te voorkomen.’

Klacht
PvdA-raadslid Robin Reichrath heeft naar aanleiding hiervan een klacht bij de gemeente ingediend. Hij vindt dat ‘objectiviteit, fair play en correctheid van gemeentelijke communicatie en campagnevoering’ in het geding zijn.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →