Agent getuige van ladingdiefstal met Roemeense methode

Print
 Agent getuige van ladingdiefstal met Roemeense methode

Afbeelding: YouTube

Een agent die op weg was naar huis, is bij toeval getuige geweest van een ladingdiefstal volgens de Roemeense methode.

Daarbij wordt op spectaculaire maar levensgevaarlijke wijze een rijdende vrachtwagen opengebroken. Dat gebeurde in de nacht van woensdag op donderdag rond 01.00 uur op de A15 in Gelderland.

Motorkap
Bij de roofmethode gebruikt een bende meerdere auto's. Eentje gaat voor de truck rijden en verlaagt de snelheid, een ander gaat pal achter de vrachtwagen rijden. Vervolgens klimt een inzittende uit deze auto, gaat op de motorkap staan en verbreekt het slot van de vrachtwagen. Dan wordt die leeggehaald.

Afgerond
Achter deze auto rijden nog meer auto's, die verkeer op afstand houden om het zicht te ontnemen tot de diefstal is afgerond. De agent reed achter deze voertuigen en wist al snel waarmee hij te maken had. 

Hij nam contact op met de meldkamer en koos één van de betrokken auto's uit om te achtervolgen. Deze auto werd later door collega's van de agent aangehouden. Een 26-jarige Roemeen werd gearresteerd. Bij de roof is een aantal goederen uit dozen buitgemaakt van een transportbedrijf uit Ede, zo bleek later.

A73
Deze zomer werden nog vijf Roemenen opgepakt voor een soortgelijke ladingroof op de A73 bij Horst.