Opnieuw veel vraagtekens voor MVV-coach Elsen

Print
Opnieuw veel vraagtekens voor MVV-coach Elsen

Afbeelding: De Limburger/Ermindo Armino

MVV-coach Ron Elsen houdt er niet van om zich te verschuilen achter excuses. Na drie nederlagen op rij en vijf wedstrijden achter elkaar die niet werden gewonnen, wordt natuurlijk gevraagd naar een verklaring voor de reeks waarin MVV nu verkeert.

“Drie keer op rij verliezen. Dat doet zeker pijn”, biecht Elsen op. “We hebben dit seizoen al op veel plekken wisselingen moeten toepassen. De ene keer komt dat door blessures, de andere keer door interlandverplichtingen. Dat is geen excuus, maar het is wel zo.”

Contrast
Het contrast met vorig seizoen is nu al groot. Waar Elsen graag met een vaste basisgroep speelt, is dat in de eerste fase van de competitie nauwelijks mogelijk gebleken. Aanvoerder Ricardo Ippel bijvoorbeeld, is nauwelijks aan voetbal toegekomen in dit seizoen.

Vervolgens borrelt de vraag op hoe het kan dat er zoveel blessures zijn binnen de MVV-selectie. Dat terwijl de groep van Elsen vorig jaar nauwelijks kwetsuren kende. "Het klopt. Vorig seizoen waren we een van de fitste ploegen, met de minste blessures. En nu zien we toch veel spelers die langs de kant staan. Hoe dat komt? Dat weten we niet. Het is een punt van aandacht. We trainen in ieder geval niet anders dan vorig seizoen."

Niet inzetbaar
Ook voor de uitwestrijd van vrijdagavond tegen Jong FC Utrecht heeft MVV de nodige vraagtekens binnen de selectie. Zo trainde spits Attila Yildirim deze week slechts een keer mee. Datzelfde geldt voor aanvallende middenvelder Dean Koolhof en defensieve kracht Shermaine Martina. Aanvoerder Ricardo Ippel, Christophe Janssens en Shermar Martina zijn zeker niet inzetbaar tegen Jong Utrecht. Aanvaller Marvin Ogunjimi is wel weer helemaal fit om mee te spelen. Elsen: Indien Shermaine Martina niet kan spelen, zal Joeri Schroijen waarschijnlijk weer als linksback opereren, met Dogan Golpek die de plek van Schroijen linksbuiten overneemt.

Van flop naar top
Elsen: "Als er spelers afwezig zijn, moeten anderen hun kans pakken. Tot nu toe is dat niet voldoende geweest. Maar we zullen beter worden. We gaan niet anders spelen dan anders. Drie nederlagen op rij. Mensen mogen dat terecht een ‘flop’ vinden. Maar wij gaan er voor om op het einde van het seizoen een ‘top’ te zijn.”

Het contrast voor het duel tegen Jong FC Utrecht kan bijna niet groter zijn. Binnen een week van een bijna uitverkocht eigen huis tegen streekgenoot Fortuna Sittard, naar het stadion van FC Utrecht waar met een beetje geluk een paar honderd man op de tribunes zitten. De atmosfeer is compleet anders, de doelstelling hetzelfde.

Met gemak
Vorig seizoen werd het uitduel tegen Jong FC Utrecht nog in Spakenburg gespeeld – om de grasmat in de Galgenwaard te ontlasten – en daar wist MVV met een zege naar huis te gaan. Doelpunten waren er van Thomas Verheijdt en Patrick N’Koyi. Zoals bekend zijn deze twee spitsen niet meer actief bij MVV. Thuis won de ploeg van Ron Elsen overigens met gemak van de Utrechtenaren. Het werd toen 4-1.

Vermoedelijke opstelling MVV: Verrips, Ciranni, Mmaee, Pereira, Shermaine Martina, Okita, Nys, Loshaj, Schroijen, Koolhof, Ogunjimi