Tjitske Reidinga doet na Kerkrade stapje terug

Print
Tjitske Reidinga doet na Kerkrade stapje terug

Afbeelding: ANP Kippa

Na vijf voorstellingen in Kerkrade volgende week gaat Tjitske Reidinga voorlopig niet meer het toneel op. Dat zegt de actrice - ook bekend van Gooische Vrouwen - tegen De Limburger.

"Sinds 2012 deed ik vaak elk jaar twee stukken en nu moet ik er even uit. De druk was hoog.  Al die publiciteit, moeten scoren. Mijn naam groot op de poster, terwijl ik soms niet eens de grootste rol had. Daar heb ik niet altijd van genoten. Ik kan echt niet beter spelen dan de rest en dat is geen valse bescheidenheid. Met veel plezier kijk ik terug op de afgelopen jaren, maar nu ga ik mezelf opladen. Projecten doen waar ik normaal geen tijd voor had en ook even erg thuis zijn. Een beetje verbouwen en zo. Het gewone leven, daar heb ik behoefte aan.” Ze verwacht een klein jaar pauze te nemen van het toneel.

Vijf dagen
Reidinga heropent woensdag Theater Kerkrade. Met ‘Geen Paniek!’ staat ze vijf dagen achter elkaar in de verbouwde schouwburg. De voorstelling is een klucht in een komedie. We zien hoe een stel acteurs de generale repetitie van een voorstelling speelt en hoe de verhoudingen tijdens de tour bekoelen. Zeg gerust hoe iedereen het met elkaar aan de stok krijgt.

Friezin
"De kaartverkoop loopt goed, gelukkig. Als je Huub of Chantal heet, loopt het in Limburg als een tierelier. Terwijl ik toch een Friezin ben die even naar Kerkrade komt. Voor deze voorstelling heb je veel publiek nodig, de lach moet door de zaal rollen. Dit stuk in stilte spelen is niet bepaald feestelijk.”

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →