Venlo wil nog dit jaar bouwvergunning Fort van Venlo

Print
Venlo wil nog dit jaar bouwvergunning Fort van Venlo

Een impressie van het Fort van Venlo Afbeelding: Gemeente Venlo

Het Fort van Venlo krijgt van de gemeente nog zestig dagen de tijd een bouwvergunning aan te vragen voor herontwikkeling van het kazerneterrein in Blerick.

De gemeente Venlo heeft dat de initiatiefnemers van het Fort van Venlo deze week laten weten. Beide partijen spraken eerder dit jaar af dat de bouwvergunning door het Fort van Venlo voor 17 juli aangevraagd zou worden. Dit gebeurde tot op heden niet.

Risico te groot
Vorige week werd bekend dat de ontwikkeling van LeisureDome en indoor markthallen op het kazerneterrein al maanden stil ligt. Omdat één van de initiatiefnemers Frank Vaessen het risico momenteel te groot vindt, wil hij geen onomkeerbare stappen nemen.

Mede-initiatiefnemer Hessel Meijer is op zoek naar een partij die het aandeel van Vaessen binnen het Fort van Venlo overneemt. Volgens de gemeente streeft het Fort van Venlo naar een akkoord in december en is het de bedoeling bestaande afspraken met de gemeente te respecteren.

Kabelbaan
Venlo zet op haar beurt de eerder uitgestelde consultatie van de gemeenteraad over de aanbesteding van een kabelbaan over de Maas volgende maand op de agenda van de gemeenteraad.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →