Inbrekers in de kraag gevat dankzij alerte buurman

Print
Inbrekers in de kraag gevat dankzij alerte buurman

Afbeelding: Istock

Dankzij de hulp van een alerte buurman heeft de politie in de nacht van woensdag op donderdag drie inbrekers in Heerlen kunnen aanhouden.

De bewoner van de Carboonstraat in de wijk Zeswegen bemerkte omstreeks 2.00 uur dat er werd ingebroken bij zijn buren. Hij belde meteen de politie en kon een beschrijving van twee vluchtende inbrekers geven. 

Breekijzer
Op basis van het opgegeven signalement konden de daders even later op de Beersdalweg in hun vluchtauto worden aangehouden. Bij het openen van het portier liet een van de verdachten een handschoen vallen. In de wagen trof de politie vervolgens nog meer werktuig aan, waaronder een breekijzer.

Ingesloten
De drie mannen zijn ingesloten. Ze zijn afkomstig uit Brunssum en Heerlen. De verdachte uit Heerlen woont in de wijk waar de inbraak is gepleegd.

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →