Dyanne Sleijpen vertaalt en zingt onbekend Toon-lied

Print
Dyanne Sleijpen vertaalt en zingt onbekend Toon-lied

Afbeelding: Luc Lodder

Dyanne Sleijpen overhandigt zaterdag haar nieuwe single ‘Dit zin mien hande’ aan Maurice Hermans.

De 27-jarige zangeres uit Bemelen heeft het nummer, rond 1998 geschreven door Toon Hermans, op haar cd Door..! staan waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan het Kankeronderzoekfonds Limburg.

Nooit eerder
Het lied, twee keer eerder live vertolkt door  de Belgisch-Italiaanse zanger Rocco Granata tijdens de herdenking van de honderdste geboortedag van de Sittardse cabaretier, is nooit eerder op plaat verschenen. Er bestaat alleen een Nederlandstalige demoversie van, door Hermans zelf ongeveer twee jaar voor zijn dood ingezongen.

Vertaald
Sleijpen zingt het nummer, vertaald in het Limburgs, met Rob Mennen uit Berg en Terblijt als begeleider aan de piano. Overigens is het geen verrassing dat er - ook zeventien jaar na de dood van Hermans - nog onbekend werk opduikt. Volgens zoon Maurice gaat het in totaal om 167 liedjes die zijn vader in ruim veertig jaar tijd schreef die nog op de plank liggen.

Theater
Zelf staat hij zaterdag met zijn nieuwe programma Toon, liedjesman in Hilversum en zondag in Heerlen in het theater. "Ook hier zitten vijf nieuwe liedjes in, die rechtovereind blijven staan tussen klassiekers als Ballonnetje, Méditerranée en 24 Rozen."

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →