'Kloothommel' Heemels reageert op keiharde verwijten Bosman

Print
'Kloothommel' Heemels reageert op keiharde verwijten Bosman

Afbeelding: ANP/Niels Wenstedt

Oud-PVV’er Michael Heemels heeft gereageerd op de snoeiharde kritiek van voormalig partijgenoot Cor Bosman.

Die noemde Heemels vorige week in een open brief onder meer "de grootste en domste kloothommel die ik ooit heb gekend." Ook zou de voormalige woordvoerder van PVV-leider Geert Wilders er op uit zijn geweest om Bosman ‘te verraden’ om diens positie binnen de partij in te kunnen nemen.

Uit fractie gezet
Roermondenaar Bosman, destijds net als Heemels lid van de PVV in Provinciale Staten, werd in januari 2012 uit de fractie gezet. Dat gebeurde omdat hij de toenmalige PvdA’er Selçuk Öztürk een ‘uitgekotst stuk halalvlees’ had genoemd.

Vuil
Heemels ontkent dat hij Bosman persoonlijk wilde wippen, maar dat het ging om een besluit van ‘bovenaf’. Hij schrijft dat eveneens in een open brief. "Je doet net alsof ik als een dictator jou persoonlijk uit de weg heb geruimd. Dit is zeker niet het geval geweest", schrijft hij. "Mede door het gedwongen uitzetten van jou uit de fractie heb ik voor de eerste keer bewust aan den lijve ondervonden hoe gemeen en vuil politiek kan zijn."

Veroordeeld
De oud-PVV werd onlangs veroordeeld tot 14 maanden cel, voor het verduisteren van 176.000 euro uit de partijkas. Dat geld ging op aan luxespullen, drank en drugs. Heemels is tegen die straf in beroep gegaan.

Lees hier de open brief (pdf) van Michael Heemels aan Cor Bosman.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →