Fortuna mikt op periodetitel tegen FC Eindhoven

Print
Fortuna mikt op periodetitel tegen FC Eindhoven

Fortuna-spelers vieren het doelpunt van Finn Stokkers (midden) tijdens de wedstrijd Fortuna Sittard - FC Dordrecht. Afbeelding: Ermindo Armino

Kan Fortuna vrijdagavond (20:00 uur) tegen FC Eindhoven die zo gewenste belangrijke stap zetten naar de eerste periodetitel? Met nog slechts twee wedstrijden te gaan heeft de Sittardse club in ieder geval heel goede papieren.

Jong Ajax heeft veruit de beste papieren voor de periodetitel. En ook NEC en FC Den Bosch zijn nog kansrijk. Winnen in eigen huis, is dan ook de enige optie, om de kans in eigen hand te houden.

"We zijn bezig aan een hele mooie reeks”, constateerde spits Finn Stokkers donderdag voorafgaand de laatste training. "Het zou mooi zijn als we die met de periodetitel kunnen bekronen.” 

Alternatief
Wat in ieder geval niet meezit, is dat rechtsbuiten Lisandro Semedo vanwege de rode kaart die hij opliep bij MVV niet mee kan doen. “We hebben deze week een aantal dingen uitgeprobeerd”, stelt Finn Stokkers over hoe het team dat gaat opvangen. ”Het is aan de trainer om te bepalen welk alternatief hij het beste vindt.”

Bijzondere opstelling
Afgaande op de hesjes, donderdag tijdens de laatste training, zou het vrijdagavond best eens een bijzondere opstelling kunnen worden. Met Andre Vidigal als linksbuiten, Djibril Dianessy op de rechtervleugel en Jorrits Smeets achter de spits. Op het middenveld zou Perr Schuurs dan de plek van Smeets in moeten nemen, die op zijn beurt in de achterste linie vervangen wordt door Clint Essers.