Voorarrest Michael P. met drie maanden verlengd

Print
Voorarrest Michael P. met drie maanden verlengd

Verdachte Michael P. blijft drie maanden langer in voorarrest. Afbeelding: AD

Het voorarrest van Michael P. is donderdag met drie maanden verlengd. Dat heeft de rechtbank bekendgemaakt. De 27-jarige Zeewoldenaar wordt verdacht van betrokkenheid bij de verdwijning en dood van Anne Faber.

Op 10 januari verschijnt P. voor het eerst in de openbaarheid voor de rechter in Utrecht.

Een week geleden werd het lichaam van de 25-jarige Utrechtse Anne gevonden in een bosgebied bij Zeewolde. De politie vond haar op aanwijzing van Michael P., die vorige week maandag werd aangehouden.

Verkrachting
Hij verbleef in de forensisch-psychiatrische kliniek van Altrecht Aventurijn in Den Dolder in het kader van een resocialisatietraject. In 2012 werd hij in hoger beroep veroordeeld tot twaalf jaar cel omdat hij in 2010 twee minderjarige meisjes verkrachtte onder dreiging van een vuurwapen.

Kleding Anne
P. kwam in beeld bij de politie nadat zijn dna werd aangetroffen op gevonden kleding van Anne. Zij verdween op vrijdag 29 september na een fietstocht in de regio Utrecht. Vooralsnog zit P. in volledige beperking, wat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat. Ook de politie is daarom terughoudend in de communicatie over het onderzoek naar de dood van Anne.