Oppasduo gearresteerd in zaak dode baby

Print
Oppasduo gearresteerd in zaak dode baby

Afbeelding: iStock

De twee mensen die donderdag in Brunssum zijn aangehouden in verband met de dood van een baby, fungeerden als oppas van het kind. Goed ingevoerde bronnen bevestigen dat.

Volgens de bronnen speelde het drama zich af in een woning aan de Bongardstraat in de wijk De Egge. Daar hield de recherche donderdagavond een uitgebreid buurtonderzoek. 

Hulpdiensten
Vorige week woensdag werden de hulpdiensten gealarmeerd om naar een woning in Brunssum te gaan, na een telefoontje dat een kind onwel was geworden. De vijf maanden oude baby werd ter plekke gereanimeerd en met een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht, waar het kind korte tijd later overleed.

Lees ook: Twee arrestaties in verband met dood van baby

Omdat al snel twijfel rees over de doodsoorzaak, stelde de politie een nader onderzoek in. Dat heeft inmiddels uitgewezen dat de baby een onnatuurlijke dood is gestorven, mogelijk door een misdrijf.

Afschuwelijk
Burgemeester Luc Winants van Brunssum reageert geschokt op de ontwikkelingen, maar wil geen inhoudelijke informatie kwijt. "Een afschuwelijke en diep tragische zaak, die onze gemeenschap in het hart raakt, ook mij persoonlijk en de andere betrokken professionals. Maar laten we met z’n allen vooral niet te vroeg oordelen en veroordelen. Het onderzoek is in volle gang, het wachten is nu op de uitkomsten.”

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →