Halloween: hier kun je griezelen bij jou in de regio

Print
Halloween: hier kun je griezelen bij jou in de regio

Afbeelding: iStock

Niet alleen in Toverland wordt Halloween steeds enger, groter en professioneler. Ook in de rest van de provincie zetten groepjes vrijwilligers flinke griezeltochten op touw.

In tegenstelling tot Toverland, worden hier vaak wel leeftijdsgrenzen aangegeven.

Lees ook: Bloed, angstzweet en kindertranen in Toverland

Brunssum
Tijdens HorrorNight in Brunssum adviseren ze minimaal zestien jaar te zijn, voordat je het spookhuis binnenloopt. Al ben je volgens initiatiefnemer Kevin Hellenbrand (32) ook welkom als je het aandurft met een jongere leeftijd.

Voor de vriendenclub van Hellenbrand begon het een aantal jaar terug als geintje. "Een vriend van me werkte mee aan Halloween in pretpark Walibi Holland. Hij stelde voor in Brunssum hetzelfde te gaan doen. Wat begon met een paar verkleede mensen is een griezelig versierde tent is uitgegroeid tot een horrorweekend met zestig acteurs. Aankomend weekend is het weer zover." 

Groote Peel
In natuurpark De Groote Peel organiseren vrijwilligers stichting Kindervakantiewerk Weert ook een griezeltocht. Het is er eentje voor kinderen tussen de 8 en 14. Voor hen schrijft Marijke Vaes (45) van Staatsbosbeheer ieder jaar een griezelverhaal. "Het is geen horror, maar wel spannend. Het is een verhaal met de geschiedenis van de Peel. Een ervaring zoals Villa Volta in de Efteling."

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →