Stoepzitter Ton Stille hoeft geen boete te betalen

Print
Stoepzitter Ton Stille hoeft geen boete te betalen

Maastricht 17 oktober 2017 Stoepzitter Ton Stille voor zijn zaak aan de Rechtstraat De man moet voor de rechter verschijnen omdat hij op straat een wijntje dronk Afbeelding: Harrie Heuts

Stoepzitter Ton Stille uit Maastricht kan opgelucht adem halen. De rechter heeft vrijdag bepaald dat hij de opgelegde boete van 220,- euro niet hoeft te betalen. Het Openbaar Ministerie had nog een voorwaardelijke boete van 50 euro geëist, maar daar ging de rechter niet in mee.

De rechter bepaalde dat de zaak inmiddels al te lang duurt.

Stille kreeg in 2012 en in 2013 een boete opgelegd omdat hij hij tegen de regels in voor zijn antiquariaat aan de Rechtstraat in Maastricht een paar stoelen neerzette om een wijntje te drinken met buren.

Wél of niet?
De eerste boete werd destijds nog geseponeerd, maar bij de tweede boete had Stille de gemeente gevraagd zijn boete niet kwijt te schelden. De stoepzitter wilde dat de rechter zou bepalen of het nu wél, of juist niet is toegestaan. 

Die bepaalde vrijdag dat Stille dus gewoon op zijn stoep mag blijven zitten. 

Verheugd
Stille reageerde verheugd en liet weten gewoon weer op zijn stoel voor de zaak te gaan zitten.

De rechter kwam vrijdag niet toe aan een oordeel of stoepzitten voor de winkel van Stille mag. Hij verklaarde de zaak immers niet ontvankelijk, laat de rechtbank in een toelichting weten. Raadsman Bart Welvaart van Stille zei dat het wachten is op weer een handhaver die de man op de bon slingert. "Dan stappen we opnieuw naar de rechter", zei de raadsman. "En dan maar hopen dat het OM er niet weer zo lang over doet om de zaak te laten voorkomen."

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →