Overleden baby: Opgepakte peetouders 'goede, eenvoudige mensen'

Print
Overleden baby: Opgepakte peetouders 'goede, eenvoudige mensen'

Afbeelding: iStock

De twee verdachten die donderdag zijn opgepakt voor de dood van een baby in Brunssum zijn de peetouders van het jongetje met de naam Fabian.

Volgens buurtbewoners gaat het om twee dertigers die zelf ook twee kleine kinderen hebben. Ze worden omschreven als 'goede, eenvoudige' mensen die goed voor hun kinderen zorgen. Daarbij zouden ze ook begeleiding krijgen.

De twee komen niet uit Brunssum maar wonen ergens anders in Limburg. Ze pasten regelmatig op op het jongetje van vijf maanden oud.

Bloed spugen
Volgens getuigen begon het baby'tje vorige week woensdag opeens bloed te spugen. De oppasmoeder sloeg daarna alarm. Toen ze terugkwam was hij blauw aangelopen.

Lees ook: Oppasduo gearresteerd in zaak dode baby

Een traumahelikopter en twee ambulances kwamen ter plaatse, maar reanimatie mocht niet meer baten. Ook was er die dag heel veel politie aanwezig, herinneren buurtbewoners zich.

De politie doet in verband met de gevoeligheid van de zaak geen verdere uitspraken over het onderzoek. Ze laat weten dat de twee verdachten verhoord worden.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →