Schade kerk Meijel wordt toch vergoed

Print
Schade kerk Meijel wordt toch vergoed

Afbeelding: DL

De verzekeraar is overstag gegaan: de schade aan de verlichting van de kerktoren in Meijel wordt toch vergoed. Een lastig politiek debat wordt daarmee vermeden.

De gemeente Peel en Maas trok 2,5 miljoen euro uit voor het verfraaien van het centrum van Meijel. Onderdeel was de ledverlichting van de kerktoren: kosten 85.000 euro. Een halfjaar na de bevestiging werd de verlichting door een blikseminslag tijdens het noodweer op 23 juni 2016 totaal verwoest. De schade bedroeg 76.000 euro.

Bezwaar
Verzekeraar Donatus weigerde de schade te vergoeden, omdat de polis die niet zou dekken. Binnen de politiek waren de meningen verdeeld of de gemeente weer de beurs zou moeten trekken als zij daarom gevraagd zou worden.

Zover komt het niet. Het kerkbestuur van de Sint-Nicolaasparochie maakte bezwaar tegen de afwijzing, waarop Donatus een onafhankelijk onderzoek liet uitvoeren. Daaruit bleek dat de schade wel voor vergoeding in aanmerking komt.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →