Verwijderde SP'er Venray houdt raadszetel

Print
Verwijderde SP'er Venray houdt raadszetel

Afbeelding: ANP

De donderdagavond uit de SP-fractie in Venray gezette Wim Schellen geeft zijn raadszetel niet terug aan de partij. Dat heeft Schellen de SP laten weten.

De SP in Venray zette Schellen uit de fractie omdat de fractieleden geen vertrouwen meer hebben in een verdere samenwerking. Schellen zei donderdag in De Limburger dat de "SP winst maakt over de rug van de partner van een SP-lid.” Schellen en het partijbestuur hadden een conflict over compensatie van zijn raadsvergoeding.

Zorgkosten
Schellen stelt dat zijn vrouw meer zorgkosten moet betalen omdat die berekend worden aan de hand van zijn volledige raadsvergoeding. Vanwege de afdrachtregeling aan de SP krijgt hij in de praktijk 25 procent van dat bedrag uitgekeerd.

Landelijk penningmeester van de SP Thijs Coppus stelt dat de partij vanwege de zorgkosten bereid was tot compensatie, maar dat Schellen geen benodigde bewijsstukken aanleverde. Schellen vindt inzage in zijn belastingaangifte te ver gaan.

Schellen heeft de SP in Venray vrijdagochtend laten weten dat hij “om zijn vrouw deels de geleden schade te kunnen compenseren” zijn raadszetel tot de verkiezingen in maart 2018 behoudt en zijn vergoeding niet meer aan de partij afstaat.

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →