Roofoverval

Print
Roofoverval

Afbeelding: Archief Limburgs Dagblad

Op 14 oktober 1971 wordt het postkantoor in Susteren overvallen. De buit is 13.000 gulden. De overvaller vlucht in zijn auto richting Sittard. Meteen na de melding zet de politie alle toegangswegen in de regio af. Ook onze fotograaf is snel ter plaatse en kiekt de politieactie.

Waar is deze foto genomen (let goed op de kerk in de achtergrond) en wie herkent de politieagenten die op het punt staan het Volkswagenbusje te controleren?

Reacties kunt u sturen naar peter.devreede@delimburger.nl

Reacties:

Geachte Heer,
Mijn reactie op de "kiek van toen" van 21 okt jl.
De foto is genomen op de Nusterweg (destijds Sittarderweg) in de richting van Nieuwstadt.
Op de achtergrond in de verte is de kerk van Nieuwstadt te zien.
De personen zijn mij niet bekend.
Leo Hennen
Nieuwstadt

Goedemorgen,
De oude foto in de krant is gemaakt op de weg van Nieuwstadt naar Sittard. In Nieuwstadt heet de weg nog Op de Brug en gaat over in de Nusterweg in Sittard. De kerk op de achtergrond is de kerk in Nieuwstadt.
Wie de politieagenten zijn weet ik helaas niet.
Gegroet,
Eric Dukers
Geleen

Beste Peter,
Volgens mij is dat de kerk van Nieuwstad (hoge kerktoren plus kleine torentje op het dak van het ship) Als ik naar de oriëntatie kijk is die foto volgens mij gemaakt op de Sittarderweg, de bocht naar rechts in de verte zou de bocht kunnen zijn waar de Sittarderweg overgaat in Op de Brug. De kerk zelf is door de hogere bomen nu niet meer te zien. 
Met vriendelijke groet,
Bart Van Nieuwland

Foto genomen vanaf de Sittarderweg in noordelijke richting Nieuwstadt (parochiekerk St. Jan op achtergrond).
Groetjes,
Jan Kanders, 
Nieuwstadt

Dag Peter,
Dank voor het plaatsen van deze mooie foto. Ik meen hier de weg van Sittard naar Nieuwstadt te herkennen, vlak voor Nieuwstadt. De naam van de weg is dan al "Op de Brug", meen ik, of misschien nog "Sittarderweg". In die tijd heel, heel vaak met fiets en brommer over deze weg naar Nieuwstadt gereden.
Met vriendelijke groet,
Jean Baggen, Sittard.

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →