Molenaar houdt vast aan basis Roda

Print
Molenaar houdt vast aan basis Roda

Afbeelding: ANP Pro Shots

Met zeer waarschijnlijk een ongewijzigde basisploeg komt Roda JC zaterdagavond (20.45 uur) aan de aftrap in Enschede, voor het duel tegen FC Twente. Trainer Robert Molenaar ziet na gewonnen thuiswedstrijd tegen NAC weinig reden om in te grijpen.

Dat betekent dat het ervaren duo Adil Auassar en Chris Kum opnieuw het hart van de defensie zullen vormen. "We hebben bewust gekozen voor meer sturend vermogen en routine achterin. Dat pakt goed uit.”

Onrustig
Bij Twente, dat evenals Roda slechts zes punten heeft, is het zeer onrustig. Molenaar zag deze week met gemengde gevoelens hoe collega René Hake aan de kant werd geschoven. "Dat is niet in ons voordeel. Zo’n trainerswissel kan iets losmaken bij een club, spelers willen zich extra bewijzen. Al denk ik dat ze dat in de huidige sportieve situatie van Twente sowieso willen, zeker in eigen stadion.”

Roda mist alleen de aanvallers Celestin Djim en Mitchel Paulissen. Zij zijn inmiddels beiden geopereerd aan hun kruisband.

Opstelling Roda JC: Jurjus, Götz, Kum, Auassar, Vansteenkiste, Gnjatic, El Makrini, Gustafson, Rosheuvel, Schahin, Engels.