Tickets voor Rieu ten onrechte ongeldig verklaard

Print
Tickets voor Rieu ten onrechte ongeldig verklaard

Afbeelding: Johannes Timmermans

Zo’n honderd kaarten voor de concerten van André Rieu, volgende zomer in Maastricht, zijn ten onrechte ongeldig verklaard.

Het leek er namelijk op dat het om opgekochte kaarten ging, zegt Pierre Rieu, zoon van de orkestleider.

Opgekocht
"Wij hebben te kampen met de groeiende problematiek van ticket scalping, waarbij mensen grote hoeveelheden kaarten opkopen om die voor veel geld door te verkopen. Dat levert schrijnende situaties op. Wij balen daar enorm van. Dus waarschuwen we niet alleen voor deze praktijken, maar  trekken we kaarten bij verdachte transacties terug.”

Bekeken
Daar is het nu misgegaan. Iemand kan zes kaarten per transactie bestellen en wie dat drie keer of vaker doet, komt in een aparte bak in het systeem terecht. Die transacties worden dan nader bekeken.

Rieu: "We zijn erachter gekomen dat de parameters in ons systeem wat te grof staan ingesteld. Dat is een les voor ons en dat moeten we oplossen. We beloven iedereen dat deze fout hen geen geld gaat kosten en, misschien nog wel belangrijker, dat hun plekken niet zijn vergeven. Het kan even duren, maar we lossen het op.” 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →