Identiteit doodgeschoten man na politieachtervolging bekend

Print
Identiteit doodgeschoten man na politieachtervolging bekend

Afbeelding: Annemiek Mommers

De man die vorige week in Oud-Roosteren door de politie na een wilde achtervolging werd doodgeschoten, is een 30-jarige Fransman uit Brest. Dat bevestigt de Franse justitie aan De Limburger.

Hij kwam om het leven na een mislukte poging om topcrimineel Benaouf A. te helpen ontsnappen uit de gevangenis van Roermond. Het was de bedoeling om hem met behulp van een gekaapte helikopter te bevrijden.

Onduidelijk
De link tussen de Fransman en Benaouf A. blijft onduidelijk. De Franse justitie en politie zeggen verder niet bij de zaak betrokken te zijn. In Nederland houdt het Openbaar Ministerie de kaken stijf op elkaar.

Bekende van politie
De 30-jarige man was een bekende van de Franse politie. Volgens de woordvoerder van justitie in Frankrijk was dat vanwege ‘kleine criminele activiteiten zoals diefstal’. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →