'Mark van Bommel kan toptrainer worden'

Print
'Mark van Bommel kan toptrainer worden'

Afbeelding: ED/Joep Leenen

Mark van Bommel heeft het in zich om trainer te worden van een internationale topclub. Dat zegt Toon Gerbrands, algemeen directeur bij PSV, in Het Grote Zaterdaginterview in De Limburger. Oud-voetballer Van Bommel is momenteel trainer bij PSV onder 19 jaar.

“Hij zit in een prachtig leerproces. Als sporter heeft hij een indrukwekkende staat van dienst en hij is ongelooflijk leergierig. De grote vraag is, of hij bereid is de prijs te betalen. Als speler was je na het trainen vrij, als coach moet je veel harder werken, je voorbereiden, plannen maken. Ik zie dat hij het in zich heeft om op termijn trainer bij een internationale topclub te worden”, aldus Gerbrands.

Champions League-finales
“Mark wil anderen beter maken en dat is de essentie van coachen. Natuurlijk botst hij op zaken, het is een vak dat je moet leren. Dan heb je keurig getraind, maar in de wedstrijd doen je spelers plots niet wat je hebt afgesproken”, zegt de oud-volleybalcoach. “Het mooie van topspelers is dat ze het een stuk sneller leren dan ik. Ik deed er tien jaar over om een goede coach te worden, spelers als Van Bommel kunnen dat in vijf jaar. Zij hebben voor 100.000 man gestaan en Champions League-finales gespeeld. Dat is het verschil.”

Complete interview
Lees het complete interview met Gerbrands, waarin hij zich kwetsbaar opstelt en uitgebreid ingaat op moeilijke periodes in zijn leven, zaterdag in de krant of hier digitaal.