Ex-VVD-fractieleider Lickfeld stapt over naar D66

Print
Ex-VVD-fractieleider Lickfeld stapt over naar D66

Afbeelding: Gemeente Roermond

Voormalig voorzitter Bart Lickfeld van de VVD-fractie in Roermond stapt over naar D66.

Lickfeld staat op nummer vijf op de voorlopige kieslijst van D66, maar hoopt straks bij de definitieve stemming door de leden nog te stijgen en kans te maken op een plek in de raad. D66 heeft nu twee zetels in de gemeenteraad.

Voorzitter af 
Lickfeld stopte onlangs als voorzitter van de VVD-fractie in Roermond en stapte tevens uit de partij omdat hij het niet eens is met de koers die lokaal wordt gevaren. Volgens hem stuurt de Roermondse VVD bewust aan op een coalitie met de LVR van Jos van Rey na de verkiezingen in maart 2018. Ook huidig raadslid Michiel Huurdeman komt om die reden na de verkiezingen niet meer terug.

Lickfeld zegt zijn ei ook prima bij D66 kwijt te kunnen. "Ik ben liberaal in mijn visie op de maatschappij, maar daarbij hoeft het accent niet per se op de economie te liggen, zoals bij de VVD. Met mijn overstap naar D66 verwacht ik verder vorm te geven aan de liberale politiek in Roermond.” 

Mislukt
De definitieve kieslijst van D66 wordt straks bepaald door de leden. Alleen de eerste plaats is onbetwist. Daar figureert wethouder Ferdinand Pleyte, zo hebben de leden eerder al bepaald. Een poging van oud-wethouder Lodewijk Imkamp om Pleyte van de troon te stoten, mislukte. Pleyte kreeg ongeveer 90 procent van de stemmen.  Huidig fractievoorzitter Chrit Achten keert niet meer terug. Hij staat op de laatste plek op de conceptlijst.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →