Melding bij inspectie over gerommel bij zorgcentrum Venlo

Print
Melding bij inspectie over gerommel bij zorgcentrum Venlo

Zorgcentrum De Wachtpost in Venlo Afbeelding: Mara van den Oetelaar

Het rommelt in zorgcentrum De Wachtpost in Venlo. Directie zegt dat na maatregelen alles beter gaat. Familieleden deden echter deze week melding bij de zorginspectie.

Medewerkers van het Venlose zorgcentrum De Wachtpost van Proteion en familieleden stellen dat de zorg aan cliënten gevaar loopt door organisatorische problemen. De directie van Proteion zegt die problemen juist voorkomen te hebben.

Angst voor ontslag
Volgens medewerkers, die anoniem willen blijven uit angst voor ontslag, is een slechte werksituatie ontstaan door maatregelen die de directie dit voorjaar heeft genomen. De zorg heeft volgens hen sterk te lijden onder het vertrek van medewerkers, hoge werkdruk en slechte beleidskeuzes.

Een van de maatregelen die werden genomen was het op non-actief stellen van de teamleider van De Wachtpost. Hij zou niet goed ­functioneren. Medewerkers zeggen juist zeer tevreden te zijn geweest over zijn leiderschap.

Signalen
Directeur Marcel van Woensel wil alleen bevestigen dat de teamleider uit zijn functie is gehaald, nadat op basis van signalen en een extern onderzoek bleek dat er organisatorische problemen zouden ontstaan als er niet ingegrepen werd in het Venlose zorgcentrum.

Sinds de maatregelen zijn acht werknemers bij De Wachtpost vertrokken. Een deel van hen is gegaan vanwege de ontstane situatie. "Ze zijn voor een deel vervangen door personeel dat onvoldoende gekwalificeerd is”, vertellen medewerkers. "We hebben onze zorgen meermaals geuit, maar er gebeurt niets mee.”

Melding bij Inspectie
Ook familieleden, die eveneens anoniem willen blijven, hebben bij de leiding van Proteion aangeklopt. Een familie heeft deze week ook melding bij de Inspectie voor Gezondheidszorg en Jeugd (tot voor kort Inspectie voor Gezondheidszorg) gedaan. "Medewerkers weten vaak niet welke zorg cliënten nodig hebben en dat leidt tot problemen.”

Directeur Van Woensel zegt niets van dergelijke problemen af te weten. Volgens hem gaat het juist beter bij De Wachtpost. "De maatregelen die we genomen hebben, waren bedoeld om problemen te voorkomen en daarin zijn we op basis van wat ik hoor en zie geslaagd.”

In de Wachtpost bevinden zich vijf woongroepen voor in totaal 35 dementerende ouderen en enkele servicewoningen.

 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen