Koninklijke erepenning voor jarige bibliotheek Venlo

Print
Koninklijke erepenning voor jarige bibliotheek Venlo

Afbeelding: Twitter/BiebVenlo

Als eerste bibliotheek in Limburg en als derde van het land heeft de bibliotheek Venlo de koninklijke erepenning ontvangen.

Directeur Gerja Olijnsma kreeg de onderscheiding zaterdagmiddag  uit handen van burgemeester Antoin Scholten. Ze noemde het een "mooie erkenning die extra glans geeft aan de viering van ons eeuwfeest."

Feestweek
Deze zaterdag is het precies honderd jaar geleden dat de RK Openbare Leeszaal in Venlo werd opgericht. Daarom is er tot en met 28 oktober een feestweek in wat nu de BredeBieb Venlo is gaan heten.

Taxatie
Ruim 45 veelal wat oudere mensen meldden zich zaterdag bij de Venlose bibliotheek met oude boeken, etsen, gravures of kaarten. Nieuwsgierig naar de waarde van hun historisch materiaal.

Taxateur Bas Hesselink,  een van de specialisten die meewerken aan het populaire televisieprogramma Tussen Kunst & Kitsch, besprak het aangebodene met hulp van Leo Kerssemaker. En vertelde er meteen bij wat de waarde ervan is. De taxatie ‘Tussen boekenschat en boekenprul’ was met de 45 bezoekers geheel volgeboekt.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen