Schinnen steunt Stein in conflict werkvoorziening

Print
Schinnen steunt Stein in conflict werkvoorziening

Afbeelding: iStock

Schinnen staat achter de opstelling van Stein inzake het Participatiebedrijf Westelijke Mijnstreek.

Net als  het college in die gemeente vindt wethouder Roy van der Broek (CDA, sociale werkvoorziening) dat de herstructurering van werkvoorziening Vixia tegelijk met de fusie van de sociale diensten  moet starten.

Meer kans
Sittard-Geleen en Beek willen dat per 1 januari de afdelingen Werk en Inkomen van hun gemeenten en van Stein fuseren. Daarna moet Vixia worden omgevormd tot een werkbedrijf dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt meer kans op regulier werk kan bieden.

Ongepast
Omdat zij Stein daarin niet mee krijgen, willen Sittard-Geleen en Beek dat Stein nu zo snel mogelijk  uit Vixia stapt. Van der Broek vindt het ongepast dat Schinnen als vierde lid van de Vixia-regeling deze sommatie uit de krant heeft moeten vernemen.

Schinnen staat enigszins aan de zijlijn van de discussie, omdat deze gemeente op termijn Vixia verlaat, vanwege de geplande gemeentelijke fusie  met Onderbanken en Nuth.

Stein is overigens niet van plan de Vixia-regeling te verlaten.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →