Opnieuw vrouw met kind lastiggevallen door jongeman

Print
Opnieuw vrouw met kind lastiggevallen door jongeman

Foto ter illustratie Afbeelding: iStock

Zaterdagmiddag is een vrouw uit Sittard op de Kollenberg lastiggevallen door een jongeman. Ze had haar kind en hond bij zich.

Dat zegt haar vriend Jos tegen De Limburger nadat hij aangifte deed bij de politie. 

Tweede keer
Het gaat om dezelfde vrouw die in augustus op dezelfde plek geconfronteerd werd met een masturberende man. Enkele buurtbewoners hebben de vrouw ondersteund na het incident. 

Intimideren
De vriendin van Jos was samen met hun kind rond 17:00 uur de dieren aan het verzorgen op een stukje weiland op de Kollenberg toen plots een jongeman opdook. “Hij ging eerst zonder aanleiding dreigend bij het hek staan”, zegt Jos. "Daarna bleef hij haar achtervolgen en intimideren. Gelukkig hield hij deze keer wel zijn penis in zijn broek."

Ongeloof
Jos snapt niet waarom de man nog niet acher slot en grendel zit: "Het is ongelofelijk dat die man hier nu gewoon vrij rondloopt. Ik ben zelf opgegroeid in deze nette buurt en als kind speeld ik hier al net als veel andere kinderen nu. Maar het Kollenbergs wandelgebied is toch niet zo heilig als het lijkt.”

Beu
Jos is helemaal klaar met de man die zijn vrouw en kind nu al voor de tweede keer lastigvalt. "We zijn het spuugzat. Ik denk dat het om dezelfde man gaat. Hij leek er in elk geval verdacht veel op. Er hangen in elk geval camera's dus ik hoop dat hij er nu goed op staat."

Signalement
Jos schat de blanke man tussen de twitntig en hooguit dertig jaar oud. “Volgens mijn vriendin droeg hij een donkere spijkerbroek en bomberjasje. Hij had een petje op met daaronder donker haar.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen