VVV terug op aarde na tweede verlies op rij

Print

Afbeelding: Ermindo Armino

Het weerzien voor VVV-trainer Maurice Steijn met zijn oude club ADO Haag was alles behalve prettig. De Haagse coach zag zijn ploeg zaterdagavond met 0-2 onderuit gaan in het eigen stadion De Koel.

VVV leed voor de derde keer dit seizoen een nederlaag. Alle drie de verliespartijen vonden plaats op eigen bodem: tegen Ajax, PSV en nu dus ADO Den Haag. Voor het eerst dit seizoen verloor VVV van een beoogd concurrent in de strijd voor lijfsbehoud. Door het verlies wipt ADO over VVV heen.

Eerste helft
In een op en neer gaande eerste helft kreeg zowel VVV als ADO één levensgrote kans. VVV-spits Lennart Thy zag zijn schot via de binnenkant van de palen terug het veld in caramboleren. Tien minuten later was ADO-aanvaller Melvyn Lorenzen dichtbij de openingstreffer toen hij vanaf links naar binnen sneed en de bal net voorlangs schoot. Op slag van rust was er nog een goede mogelijkheid voor Thy die zijn schot via de handen van ADO-doelman Robert Zwinkels over het Haagse doel zag verdwijnen.

Tweede helft
Na rust bleef het spelbeeld hetzelfde en creëerden beide ploegen weinig kansen. Steijn besloot na 65 minuten spelen Tarik Tissoudali in de ploeg te brengen voor Torino Hunte. Nog geen minuut na de wissel schoot Erik Falkenburg de 0-1 binnen. VVV kon vervolgens geen vuist meer maken. Kelechi Nwakali kam vijf minuten voor tijd nog in het veld voor Leroy Labylle, maar de man die op bezoek bij FC Groningen een punt redde voor VVV was dit keer tot niets in staat.

0-2
In blessuretijd schoot invaller Björn Johnsen de 0-2 binnen.