Roda hekkensluiter na ruime nederlaag in Enschede

Print

Afbeelding: Pro Shots

Na twee overwinningen op rij ging Roda JC zaterdagavond hard onderuit. Op de dag van het overlijden van clubicoon Nol Hendriks (80) verloren de Kerkradenaren kansloos bij FC Twente: 3-0.

Roda JC, dat met rouwbanden speelde, verscheen met dezelfde basisploeg aan de aftrap als in de gewonnen thuiswedstrijd tegen NAC. De Kerkradenaren hielden in de beginfase met sober spel en een stevig defensief blok controle over de wedstrijd, zonder ook maar een moment gevaarlijk te worden.  Halverwege de eerste helft slopen veel slordigheden in de combinaties van de Molenaar-equipe.

Strafschop
Twente was niet veel beter, maar kwam wel op voorsprong. Scheidsrechter Gözübüyük bestrafte een tackle van Kum met een strafschop, die door Assaidi werd benut: 1-0.

Schahin 
Roda moest op zoek naar de tegenaanval en kreeg na een half uur de eerste grote kans. Schahin schoot in het zijnet. Maar daar bleef het in de eerste helft ook bij. De gasten hadden aanvallend eenvoudigweg te weinig power. Bovendien had de spits, Dani Schahin, het voortdurend aan de stok met publiek en arbitraal trio. Op weg naar de kleedkamer pakte de Duitser een onnodige gele kaart wegens zijn commentaar.

Verloren avond
In de tweede helft leek Roda de regie in handen te nemen. Maar balverlies van invaller Ndenge, na een lastige pass van Götz, zette Twente weer op de rails. Assaidi, opnieuw hij, haalde de trekker over: 2-0. De treffer werd goedgekeurd, hoewel aangever Slagveer buitenspel stond. Roda was daarna enkele keren dreigend, maar miste steeds de finesse voor het doel. Twente was een stuk effectiever. Na een corner landde de bal via een klutsbal van El Makrini voor de voeten van Bijen (3-0), waarmee de verloren avond voor Roda definitief was.