Verstappen zesde in kwalificatie, pole Hamilton

Print
Verstappen zesde in kwalificatie, pole Hamilton

Afbeelding: ANP

Max Verstappen heeft zaterdag in de kwalificatie voor de Grote Prijs van de Verenigde Staten de zesde tijd neergezet. Het snelste rondje van de Nederlandse Formule 1-coureur over het circuit van Austin ging in 1.33,658.

Daarmee was Verstappen in zijn Red Bull ruim een halve seconde langzamer dan Lewis Hamilton, die met 1.33,108 voor de elfde keer dit seizoen poleposition veroverde.

Inhaalrace
Hoewel Verstappen zich als zesde kwalificeerde, staat hij zondag voor een inhaalrace. De winnaar van twee grands prix in de Formule 1 kreeg een gridstraf, omdat al voor de zesde keer dit seizoen zijn motor en turbo-aandrijver zijn vervangen. Andere coureurs lieten eveneens onderdelen van hun bolides vervangen en moeten ook naar achteren op de startopstelling, daardoor start Verstappen vanaf plek achttien. 

Verstappen
De Limburger was niet te spreken over zijn eigen optreden. "Het was de slechtste kwalificatie van het jaar", zegt Verstappen. "Ik maakte wat foutjes in Q3. Zo simpel is het. Ik had veel dichter bij Vettel moeten zitten. Ik ben niet blij hiermee."