Opslag Winterland Hasselt afgebrand

Print
Een uitslaande brand heeft zaterdagnacht de opslag van Winterland Hasselt in de as gelegd. Een deel van de materialen die nodig zijn voor het kerstfestijn is verloren gegaan.

Desondanks kan Winterland Hasselt dit jaar gewoon doorgaan, zegt organisator Maurice Schoenmaeckers. "We gaan gewoon open op 18 november”.

Asbest
De spullen lagen in twee grote opslagruimtes in de oude Philipshallen in Hasselt. De hallen, waar ook de kringloopwinkel is gevestigd, zijn gedeeltelijk ingestort. Er zijn geen meldingen van gewonden. Gevreesd wordt dat er asbest in de gebouwen zat, daarvoor worden zondagochtend metingen uitgevoerd.

Brand
Volgens Schoenmaeckers zijn er vooral decoratiematerialen verloren gegaan. "Verlichting, guirlandes en dergelijke”. Ook twee chalets zijn in rook opgegaan. De ijsbaan en de grote feesttent zijn elders opgeslagen. "Die huren we altijd en ze liggen dus bij de verhuurders.” Leveranciers zijn al begonnen om nieuwe materialen aan te voeren, vertelt Schoenmaeckers. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Magisch Maastricht
Schoenmaeckers is in Maastricht in opspraak omdat hij op de achtergrond betrokken zou zijn bij de organisatie van Magisch Maastricht. Een kort geding om de vergunning te vernietigen ging onlangs verloren en een aangifte wegens bedrog tegen Schoenmaeckers en diverse anderen werd afgelopen week geseponeerd.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →