Ruim 540 handtekeningen tegen fusie Brunssum

Print
Ruim 540 handtekeningen tegen fusie Brunssum

Afbeelding: Annemiek Mommers

Ruim 540 Brunssumers tekenden een protest tegen de dreigende fusie met Heerlen en Landgraaf. Enkele bewoners stemden juist voor een gedwongen fusie, de andere optie op de actieformulieren.

Die zijn zondagmiddag ingezameld tijdens het drukbezochte Ouwe Mèrt Treffe.

Verdere acties
De actie is het initiatief van het Burgerinitiatief Handen Af van Brunssum. Volgens Servie L’Espoir van de initiatiefgroep is het aantal steunbetuigingen onverwacht groot. Het burgerinitiatief bezint zich op verdere acties. Dat blijft nodig zolang niet duidelijk is wat de Tweede Kamer besluit over de herindeling, stelt L’Espoir.

Onlangs besloot de regering in navolging van de provincie dat Brunssum niet bij Heerlen en Landgraaf hoeft.  Maar omdat Provinciale Staten ervoor pleitten Brunssum  wel toe te voegen vrezen veel inwoners alsnog een herindeling.

Gelegenheidstrio
Tijdens het ‘Treffe’ zong het gelegenheidstrio Wiel Roeselers, Matthijs ten Haaft en Wil Bekker hun actielied Broenssem Blief Besjtoan, op de melodie van Marmor, Stein und Eisen Bricht. Ze wilden met het lied ‘de stem van het volk’ vertolken. Nadat ze hun lied maakten zagen in Brunssum nog drie actieliederen tegen de herindeling het licht.

 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen