Razendsnelle inhaalkoning Verstappen mist podium na tijdstraf

Print
Razendsnelle inhaalkoning Verstappen mist podium na tijdstraf

Afbeelding: EPA/Srdjan Suki

Een razendsnelle Max Verstappen is in de Grote Prijs van Amerika, na een indrukwekkende inhaalrace, als vierde geëindigd. Lewis Hamilton won in Austin.

Vestappen ging als derde over de streep, maar kreeg kort na de finish vijf seconden tijdstraf. Daardoor zakte hij naar de vierde plek. Hij kreeg de straf voor een als onregelementair beoordeelde manoeuvre. Hij ging met de wielen buiten het circuit op een plek waar dat niet mag.

Inhaalrace
De 20-jarige Limburger was gestart vanaf plek 16. Maar hij begon direct met het passeren van de ene na de andere wagen en na achttien ronden mengde hij zich al in de strijd om de leidende positie.

Knap
Heel even reed hij zelfs aan kop. Na pitstops van diverse rijders werd dat de vijfde plek, een positie die Verstappen lang innam. Drie ronden voor het einde verschalkte hij met een knappe manoeuvre Valtteri Bottas en schoof hij door naar plaats vier en vlak voor de eindstreep passeerde hij met een geniale actie ook nog Kimi Raikkonen, maar dat werd dus door de tijdstraf teniet gedaan.

Na Hamilton finishte Vettel als tweede en kreeg Raikkonen dus de derde.plek toebedeeld. 

Ricciardo
Verstappens teamgenoot Daniel Ricciardo finishte niet. Hij viel uit met motorproblemen.

Protest
Het team van Red Bull liet meteen weten geen protest te zullen aantekenen tegen de voor Verstappen zeer nadeling beslissing van de wedstrijdleiding. ?Christian Horner: "Uit ervaring weet ik dat het zinloos is zo'n besluit van de wedstrijdjury aan te vechten. We zullen het ermee moeten doen.''