Verstappen furieus: "Jurylid is een mongool"

© ANP

Max Verstappen was na afloop van de Grand Prix in Amerika furieus. Verstappen finishte de race als derde na een ultieme inhaalactie op Kimi Raikkonen in de laatste ronde, maar even later werd die plaats afgenomen vanwege een ongeoorloofde inhaalactie.

Redactie

"De steward die hier verantwoordelijk voor is, is gewoon een mongool", begint Verstappen tegen Ziggo Sport."De mensen die dit beslissen kunnen de volgende keer beter thuis blijven. Ik hoop echt dat er volgend jaar geen supporters meer naar de circuits komen. Dit is echt belachelijk."Bullshit!Ook vader Jos is woest. Op zijn Twitter-account ging hij na afloop van de Grand Prix helemaal los. Vooral de FIA moest het ontgelden: "Dit is bullshit. De FIA moet zich schamen", waarna hij nog een tweet de wereld instuurt met de tekst: FIA (Ferrari International Assistance). Verstappen reed zondag een geweldige Grand Prix waarin hij vanaf plek 16 naar het podium stormde. In een ultieme inhaalactie in de laatste ronde, verschalkte Verstappen Raikkonen. Omdat hij met vier wielen buiten het circuit terecht kwam, werd zijn derde plaats 'm even later afgenomen door de raceleiding.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.