Record: 3,4 miljoen kijkers zien finale Heel Holland Bakt

Hans wint Heel Holland Bakt. © MAX/ Roland J. Reinders

De kijkcijfers van Heel Holland Bakt zijn door het dak heen gegaan.

Mark den Blanken

Doorbrak het programma afgelopen week voor het eerst de grens van 3 miljoen kijkers, de finale waarin student Hans won was goed voor maar liefst 3,4 miljoen belangstellenden. Daarmee is het veruit de meest bekeken finale van de bakkersserie.

Hans Spitsbaard (22) won zondagavond het vijfde seizoen van Heel Holland Bakt. De Royal Wedding Cake die hij maakte, betekende het eind van zenuwslopende weken waarin Hans angstvallig geheim moest houden of hij de winnaar werd van Heel Holland Bakt. "Nu mag ik het van de daken schreeuwen. Eindelijk", zei hij na afloop.KijkcijferkanonDe kijkcijfers zijn ongetwijfeld een kers op de taart voor Omroep MAX. Met 3,4 miljoen kijkers kan het programma zich meten met kijkcijferkanon Boer Zoekt Vrouw. Voor de rest zijn er geen programma's meer die zulke cijfers noteren. Enkel The Voice of Holland wilde in de voorgaande seizoen nog wel eens de 3 miljoen-grens slechten, maar de talentenjacht opende afgelopen vrijdag met 'slechts' 2,1 miljoen kijkers.Max VerstappenEr werd sowieso veel tv gekeken zondagavond. Ook de Formule 1 was populair en noteerde 1,2 miljoen kijkers op Ziggo Sport. In de bloedstollende race leek Max Verstappen op het laatste moment de derde plek te pakken, maar werd uiteindelijk door een straf teruggezet naar plek 4. ConcurrentieDoor de hoge cijfers van Heel Holland Bakt (NPO 1) en het autoracen (Ziggo Sport) had de concurrentie het wat lastiger. Penoza (NPO 3) scoorde met een emotionele en moordlustige aflevering 637.000 kijkers. De voorstelling van Brigitte Kaandorp op RTL 4 had slechts 570.000 belangstellend. Aansluitend zakte op die zender de kijkcijfers van Meisje van Plezier voor het eerst onder de miljoengrens: 740.000 kijkers.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal