'Salah Abdeslam vliegt elke dag heen en weer voor proces'

© AFP/John Thys

Op 18 december begint in Brussel het proces waarop Salah Abdeslam terechtstaat voor geweld tegen agenten. De terreurverdachte zal wellicht elke dag per helikopter over en weer gevlogen worden vanuit Parijs.

HLN

Op 15 maart 2016 raakten drie politiemensen gewond tijdens de belegering van een schuilplaats in Vorst. Abdeslam kon daar ontsnappen, maar werd drie dagen later toch opgepakt. Omdat hij te kennen gaf dat hij persoonlijk aanwezig wil zijn op het proces, dat in principe vier dagen duurt, moest er een oplossing gezocht worden om hem vanuit Frankrijk over te brengen. Per helikopterVolgens de krant La Dernière Heure wordt hij mogelijk iedere ochtend per helikopter wordt overgevlogen naar het Brusselse justitiepaleis, om ’s avonds naar de gevangenis van Fleury-Mérogis nabij Parijs teruggebracht te worden.Andere gevangenisDe enige andere optie is om hem in de bijzonder beveiligde gevangenis van Brugge onder te brengen, zo meldt La Dernière Heure nog. Maar omdat Abdeslam daar al zat en er toen problemen waren, zouden de autoriteiten dat willen vermijden.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal