Wegrestaurant Nieuwe Keulse spant kort geding aan om sluiten 'poepparkeerplaats'

© Lé Giesen

Wegrestaurant De Nieuwe Keulse wil via een kort geding afdwingen dat de truckersparkeerplaats aan de Keulse Barrière per direct weer opent.

Daan de Hulster

Het kort geding tegen de gemeente Venlo dient volgende week donderdag om 9.30 uur in de rechtbank in Roermond.Ernstig gedupeerdHet wegrestaurant stelt dat het ernstig gedupeerd wordt door het besluit van Venlo het terrein af te sluiten voor vrachtwagens. De gemeente deed dit omdat truckers de parkeerplaats met name in het weekend ernstig vervuilden. Sinds de sluiting afgelopen donderdag trekt de Nieuwe Keulse naar eigen zeggen veel minder bezoekers omdat het slecht bereikbaar is.Uitbaters Ludo en Anja Stroink hebben al hun personeel ontslagen. Vorige week werd al bekend dat De Nieuwe Keulse een bodemprocedure tegen de gemeente Venlo is begonnen. Het wegrestaurant vindt dat Venlo bij de medewerking aan de komst van een vestiging van tuinwinkel Van Cranenbroek geen rekening heeft gehouden met De Nieuwe Keulse.IsolatieStroink vindt dat hij geïsoleerd wordt door het bedrijf dat zijn winkel en magazijn gaat bouwen op het voormalige parkeerterrein. Omdat er al 45 jaar een restaurant op de plek van De Nieuwe Keulse zit, vindt zijn advocaat Gerard van Dinter dat het bedrijf er recht op heeft het terrein te blijven gebruiken. De bodemprocedure komt begin volgend jaar voor de rechter.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal