Sociale woningbouw toch weer optie voor Venlose wijk Q4

Print
Sociale woningbouw toch weer optie voor Venlose wijk Q4

Afbeelding: De Limburger

De gemeente Venlo en woningstichting Woonwenz zijn in gesprek over de aankoop van gemeentelijk vastgoed in Q4. Beide partijen benadrukken dat het gaat om oriënterende gesprekken, maar toch is de stap opmerkelijk.

In januari van dit jaar liet Venlo nog weten dat er wat betreft Q4 een rem wordt gezet op de bouw van sociale huurwoningen.

Wanneer Woonwenz uiteindelijk toch aan de slag gaat in de Venlose wijk zal dat zijn op het gebied van sociale huur. De woningstichting heeft de afgelopen jaren fors geïnvesteerd in de wijk.

Erg vreemd
Verantwoordelijk wethouder Jos Teeuwen (CDA, Ruimtelijke Ontwikkeling) gaf deze maand in de voorbereidende raadsvergadering nog aan dat er geen gesprekken lopen over de verkoop van vastgoed in Q4. "Het zou erg vreemd zijn als er geen gesprekken meer plaatsvinden. Dit zijn echter verkennende gesprekken. Er zijn dan ook nog geen vaststaande afspraken met Woonwenz gemaakt", zegt een woordvoerder van de gemeente Venlo nu.

De gesprekken gaan concreet over het blok Bastion Lichtenberg dat ligt tussen de Bolwaterstraat, Maaskade en Ginkelstraat. De gemeente heeft daar zo’n twintig vastgoedobjecten in bezit.