Limburgers in DJ top 100: 'Dit is een kroon op mijn werk'

Hardstyle-dj Youri Claessens uit Berg en Terblijt.© De Limburger

Goed nieuws voor Limburgse dj’s; dit weekend werd tijdens het Amsterdam Music Festival, het grootste evenement tijdens het Amsterdam Dance Event (ADE), bekend gemaakt wie er in de prestigieuze DJ Mag Top 100 staan. Dit is de lijst met de honderd beste dj’s van het jaar.

Marjolein Welling

Een aantal Limburgse dj’s behaalde een plek in de lijst.

Yellow ClawVoor het derde jaar op rij wist hiphop-, dubstep- en hardstyle-duo Yellow Claw, die bestaat uit Venlonaar Jim Taihuttu en Amsterdammer Nils Rondhuis, een plekje te bemachtigen. Zij eindigden op plek 57. Er zijn ook twee nieuwkomers.

WarfaceHardstyle-dj Youri Claessens uit Berg en Terblijt, beter bekend als dj Warface, staat op plek 65. Het is bizar om op dit nummer binnen te komen, zegt Youri. “Dit is echt een kroon op mijn werk. Het laat zien hoe toegewijd je fans zijn. Ik heb deze notering aan hen te danken.” Deze plek geeft hem veel drive om door te werken. “Ik wil de wereld laten horen dat hardstyle een muziekstijl is die serieus moet worden genomen.”

Lucas & SteveHet Maastrichtse dj-danceduo Lucas en Steve kwam binnen op plek 64. Zij hadden sowieso een topweekend: afgelopen vrijdagavond ontvingen zij in RTL Boulevard een dubbele platina voor hun album Up ‘Till Dawn en draaiden op diezelfde dag tijdens een eigen uitverkochte show op ADE. Het is allemaal nog moeilijk te bevatten, reageert Lucas. “Een plek in de DJ Mag is iets waar je alleen maar van kan dromen. Vooral in Azië zullen we nu veel shows erbij krijgen, omdat er daar door een gebrek aan social media massaal naar deze lijst wordt gekeken.”

In de top drie van de DJ Mag staat Martin Garrix net als vorig jaar bovenaan de lijst. Dimitri Vegas & Like Mike staan op nummer twee en dj Hardwell op drie.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal