Lieke Martens verkozen tot beste voetbalster ter wereld

Lieke Martens was er via een videoverbinding toch een beetje bij.© AFP/Ben Stansall

Lieke Martens is maandagavond uitgeroepen tot beste voetbalster van de wereld.

Redactie

De prijs werd maandagavond uitgereikt op het gala van wereldvoetbalbond FIFA in Londen.

AfwezigLieke Martens was zelf niet aanwezig in de Britse hoofdstad. De linksbuiten uit Nieuw Bergen speelt dinsdag met het Nederlands Elftal in de WK-kwalificatie tegen Noorwegen en moest om die reden verstek laten gaan.

Succesvol jaarDe FIFA-prijs is voor Martens de zoveelste bekroning op een ongekend succesvol jaar. In 2017 versierde ze een transfer naar topclub FC Barcelona en won ze met Oranje het Europees Kampioenschap voetbal in eigen land. Op dat toernooi werd ze bovendien gekozen tot beste speelster, om later ook nog eens uitgeroepen te worden tot beste voetbalster van Europa.

Op het gala in Londen werd Sarina Wiegman, de bondscoach van de Oranje Leeuwinnen, overigens verkozen tot beste vrouwelijke trainer. Christiano Ronaldo werd voor de vijfde keer in zijn carrière beste voetballer bij de mannen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal