Max Verstappen: Ik wilde niemand kwetsen, dit flapte eruit

© ANP

Max Verstappen heeft absoluut niet de intentie gehad andere mensen te kwetsen met zijn vandaag veelbesproken opmerking over een F1-baancommissaris. De coureur van Red Bull noemde hem een mongool, nadat hij door een tijdstraf zijn podiumplek was kwijtgeraakt.

AD

In het programma PepTalk voor Ziggo Sport betuigde Verstappen spijt, nadat de kritiek van de Limburgse coureur vandaag veel stof deed opwaaien, onder meer bij de Stichting Downsyndroom. "Ik heb absoluut niet de bedoeling gehad mensen te kwetsen, maar in het heetst van de strijd flapte dit er even uit", zei Verstappen bij PepTalk.

IdiootVerstappen bleef wel bij zijn standpunt dat de betreffende steward, Garry Connelly, 'een idioot' was. "Of valt Nederland daar dan ook over? Het gaat erom dat ik pislink was. Het zou gek zijn als ik dat niet was. Het was gewoon unfair dat ik het podium misliep. En vervolgens kun je volgens de reglementen van FIA (Internationale Autosport Federatie, red) niets. Ik of Red Bull kunnen niet in beroep. Dat is belachelijk. Dat moet echt snel veranderen."Bijna een etmaal na de race was Verstappen de rust weer velve. "Ik ben ook echt niet boos meer. Ik heb gewoon een superrace gehad. Dat gevoel overheerst nu bij mij."

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal