Winnaar weigert auto: hoofdprijs naar goede doel

Print
Het zal niet vaak voorkomen. Een prijs weigeren als je nota bene een auto wint. Toch is dat precies wat de winnaar van de ‘Duckrace’ deed.

Bij deze aan de City Swim gekoppelde wedstrijd namen plastic eendjes die voor 25 euro konden worden aangeschaft het tegen elkaar op.

Anoniem
De koper van de eend die het snelst over de eindstreep dobberde, zou een auto winnen: een Skoda Citigo met een waarde van pakweg 12.000 euro. De gelukkige - die per se anoniem wil blijven - bedankte echter vriendelijk voor de prijs en liet weten mee te hebben gedaan voor het goede doel en niet om iets te winnen.

Vul hier een omschrijving van de foto in.

Goede doel
Dus zal de auto worden geveild. De opbrengst  gaan naar een nader door de winnaar te bepalen goed doel.

De City Swim, waarvan de eerste editie afgelopen september plaatsvond, bleek in alle opzichten een succes. Het evenement leverde niet alleen een halve ton op voor het Toon Hermans Huis in Roermond, maar kreeg ook nog eens als eerste op het vasteland van West-Europa een vernoeming op Global Swim Series, een site met zwemevenementen over de hele wereld. Zoals het  Barbados Open Water Festival en de New Zealand Ocean Swim.  Gezien het succes komt er op 25 augustus niet alleen een nieuwe editie van de City Swim, maar introduceert de organisatie ook een nieuwjaarsduik in Roermond. Op 1 januari 2018 om 13 uur kunnen liefhebbers de Roer in. Inschrijven is vanaf donderdag mogelijk. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →